De natuur intrigeert mij

Als jong mannetje…

was ik altijd buiten te vinden. Bewegen in de buitenlucht was iets wat het hele gezin graag deed. Al vroeg kwam ik in aanraking met de buitensport en toen ik 16 jaar was, begeleidde ik de eerste kampen al in de Ardennen en snel daarna ook in Zuid-Frankrijk. In deze tijd heb ik geleerd om mijn ogen altijd open te hebben voor de kleine veranderingen in de lucht, verschillende beestjes of iets eetbaars tussen al het groen.

Mijn reis

Het was al lang duidelijk dat ik na mijn middelbareschooltijd naar de Academie Lichamelijke Opvoeding zou gaan en zo geschiedde. Na mijn opleiding heb ik 24 jaar les mogen geven op een middelbare school waar ik dagelijks jonge mensen mocht begeleiden in hun ontwikkeling.

Tijdens mijn eerste reizen naar Frankrijk als 18-jarige jongen schreef ik brieven aan Marcia, toen der tijd mijn kersverse vriendinnetje. De brieven zijn inmiddels app’jes geworden maar ik ben heel blij dat ik ze nog steeds naar diezelfde Marcia stuur.

In 2010 hebben we samen een klein natuurmensje gekregen en ik ben heel blij dat onze dochter net als haar vader het gelukkigst is als ze buiten aan het bewegen is.

Begin 2023 heeft mijn reis een bijzondere wending genomen. We zijn met het gezin naar Bali geëmigreerd, om onze dochter een inspirerende omgeving te bieden waar het leren en otwikkelen als mens vanuit een heel ander perspectief plaatsvinden.

En wat een mooie innerlijke reis heeft mij dat gebracht, waarbij ik mijzelf opnieuw mocht uitvinden in een compleet andere omgeving, los van alles waar ik aan gehecht (gebonden) was of dacht te zijn.

Deze reis is niet altijd gemakkelijk geweest maar zit vol met prachtige momenten en heeft geleid naar vrijheid en deze wil ik graag met je delen. 

Op zoek naar rust

Op het moment dat het tijd was voor een verandering in mijn leven vond ik de mooie mens Wim Hof. Ik deed heel erg mijn best om “alles” uit het leven te halen op een soms licht hysterische manier.
Op een bepaald moment kom je er dus achter dat je daar je geluk niet uit kunt halen, hoeveel gekkigheid je ook uithaalt. Ik had erg veel onrust in mijn lijf en kwam er achter dat ik het een uitdaging vond om te genieten van alle goede en mooie dingen die ik al had. Mooi om dit te beseffen, maar wat dan…?

Ik was op zoek naar een manier om de rust terug te krijgen in mijn hoofd. Na het lezen van het boek “Koud Kunstje” van Wim Hof, wist ik dat dit bij mij paste. Terug de natuur in door het nemen van een ijsbad. Jouw eigen natuur sturen door de ademhaling en het vinden van een bepaalde focus. En hierdoor rust en kracht vinden in jouw natuurlijke ik.

De Wim Hof Methode…

heeft mij gebracht wat ik hoopte te vinden. Voor mijzelf zijn er veel dingen samen gekomen en het is voor mij dan ook duidelijk dat ik zo veel mogelijk mensen wil laten ervaren welk geluk zij in zichzelf naar boven kunnen halen door hun innerlijke bron van kracht te ervaren.

Klaar om te beginnen?

In 5 uur tijd leer ik jou de Wim Hof methode. 
We gaan aan de slag met ademhalingstechnieken, mindset en koudetraining om de kracht die al in je zit, ook echt te gaan gebruiken.